Karavanserai

Yiddish Waves Karavanserai

Kamal Hors. Zang, Ud, Sentir, Deff en composities

Muziek is een universele taal en vertelt vaak meer dan woorden. Muziek heft tegenstellingen op, overstijgt verschillen en overschrijdt grenzen. En dat is precies waar het bij Yiddish Waves om draait.

Het project Karavanserai – genoemd naar de veilige overnachtingsplekken voor reizigers die overal verspreid over de Balkan, het midden-Oosten en Noord Afrika waren – is een bijzondere samenwerking tussen Joodse en Arabische muzikanten. Karavanserai is een metafoor voor de reis die de musici met elkaar maken, binnen de veilige muren van een mooie harmonische wereld.

In het project komen Joodse, Arabische en Europese muziek en musici bij elkaar. Een uniek samenwerkingsproject met topmusici met heel verschillende achtergronden. Lucette van den Berg, Kamal Hors, Anass Habib, Modar Salameh en Gregor Schaeffer gaan de uitdaging aan om vanuit zijn of haar muzikale achtergrond, identiteit en kracht te spelen en te improviseren. Allemaal hebben ze een gemeenschappelijk doel: vanuit de verscheidenheid van persoonlijkheid en achtergrond gezamenlijk een nieuw harmonisch universum te creëren. De musici proberen hun gezamenlijke geschiedenis en DNA te prikkelen en het in een nieuwe vorm te gieten. Oude en nieuwe composities en experimentele muziekarrangementen. Door te delen ontstaan nieuwe muziekvormen en een totaal nieuwe klankwereld.

Première Karavanserai tijdens Yiddish Waves op 1 maart 2018

Het project heeft zijn Nederlandse première op donderdag 1 maart beleefd, de openingsavond van het Yiddish Waves festival in de Westerkerk (voorheen podium Romein).

Volg Karavanserai (Karwansera) nu via de eigen website www.karwansera.com.

Meer info over de samenwerkende artiesten

Lucette van den Berg – Zang, Piano en composities
Kamal Hors – Zang, Ud, Sentir, Deff en composities
Anass Habib – Zang en deff
Modar Salameh – Percussie
Gregor Schaeffer – Bas / Cello