Over het festival

Yiddish Waves – de naam zegt het al – gaat over de kleurrijke Jiddische cultuur en beweging. Bewegen naar elkaar, met elkaar, in harmonie met de ander.

De Jiddische cultuur is een heel gastvrije cultuur: iedereen mag meedoen, niemand uitgezonderd. Het is een cultuur die zich in veel andere culturen thuisvoelt. Dat thuisgevoel, in het Jiddisch Heymiskeyt, zie je terug in alle festivalactiviteiten. Maar ook de thema’s lernen (leren) en simche (feest) die in de Jiddische cultuur heel belangrijk zijn zie je op allerlei manieren terug in het festival.

Yiddish Waves is een multicultureel festival dat door middel van de Jiddische cultuur op zoek gaat naar de gelijkenissen tussen mensen. In alle culturen eten we taart en drinken thee, maken we muziek, lezen we boeken. Vaak allemaal nét even op een andere manier, maar wanneer je op zoek gaat naar de ander, meebeweegt, zul je zien dat de verschillen niet zo groot zijn als je zou denken.

 

Yiddish Waves is van 1 t/m 4 maart een oceaan van culturele harmonie, een feest met muziek uit vele culturen en toffe workshops en activiteiten die je meevoeren naar een wereld waarin je je steeds blijft verwonderen.

Het muziekprogramma is een ontmoeting van topartiesten uit verschillende culturen die allemaal dezelfde taal spreken, het Jiddisch. Geniet van Alpen Klezmer, Jiddisch met een Oosters tintje, een Jiddische ontmoeting met de Mediterrane en bijzondere concerten in het Jiddisch met Russische muziek en Arabische muziek.

De kaarten voor de concerten, workshops en activiteiten zijn te koop via de ticketshop van LF2018. Wil je het hele festival meemaken? Dan is het handig en voordeliger om een passe-partout aan te schaffen.

Festivallocaties

Tresoar – Fries Historisch en Letterkundig Centrum, Boterhoek 1, Leeuwarden

Historisch Centrum Leeuwarden – Groeneweg 1, Leeuwarden

Westerkerk(voormalig poppodium Romein) Bagijnestraat 59, Leeuwarden

Oude joodse stadsgedeelte  straattheater, rondwandeling en huiskamerconcerten