Concert MUZSIKÁS

MUZSIKÁS

Muzsikas

Wereldwijd gerenommeerd en populair Hongaars folkmuziekensemble

Tijdstip: 20:45 – 22:15
Locatie: Westerkerk, Bagijnestraat 59 – Leeuwarden

Op uitnodiging van de Hongaarse ambassade zijn deze topmuzikanten aanwezig op het Yiddish Waves festival.

MUZSIKÁS is de naam die wordt gegeven aan muzikanten die traditionele volksmuziek spelen in Hongaarse dorpen. Dit is vaak een opwindende muzikale ervaring waarbij je wordt meegenomen naar de Hongaarse dorpssfeer waar tradities door de eeuwen heen hebben overleefd.

MUZSIKÁS speelt en improviseert in de stijl van de oude folkbands waarin de solo-viool en het lied meestal gepaard gingen met de driesnarige altviool en de contra. Traditionele arrangementen van authentieke Hongaarse volksmuziek met een stijl die typerend is voor de beste dorpsmuzikanten. Hun muziek heeft qua stijl niets gemeen met de Gypsy-Hongaarse stijl, maar is eerder de echte volksmuziek van Hongarije. De mooiste melodieën van hiervan werden door Bela Bartok gelijkgesteld met de grootste werken van de muziek.

Ze hebben over de hele wereld getoerd bij de grootste festivals en in de belangrijkste concertzalen, zoals de Royal Festival Hall, Royal Albert Hall, Barbican Centre en Queen Elizabeth Hall in Londen, Theater de la Ville en Cité de la Music in Parijs, Santa Cecila Academy in Rome, Concertgebouw in Amsterdam en Carnegie Hall in New York. De band werd bekroond met de meest gerespecteerde Hungarian State award voor kunstenaars, de kossuthprijs, de Prima Primissima Award en in 2008 ontving ze de prestigieuze WOMEX Award for World Music.  www.muzsikas.hu

 

Terug naar festivalprogramma