Muziektheaterproject in Vrijheidswijk

Muziektheaterproject Moeders & Dochters staat in de steigers! Samen met het project De Reis gaan initiatiefnemers, makers en de Mienskip van de Leeuwarder Vrijheidswijk samen aan de slag om een maatschappelijke verandering te krijgen door het inzetten van kunst en cultuur.

Onder leiding van een theatermaker en artiesten gaan vrouwen van verschillende origine die in Nederland een bestaan hebben opgebouwd in gesprek met hun dochters en vrouwen van een jongere generatie. Samen maken ze een voorstelling.

Moeders & dochters

Moeders geven cultuur door, bewaren vrede, dekken toe en vegen af met een doekje.Wat houdt ze bezig? Wat krijg je mee van je moeder? Wat wens je je dochter toe? Welke taal spreken je met elkaar? Wat mag en wat mag niet vanuit je cultuur? Kun je als nieuwe generatie je eigen keuzes maken? Hoe ga je om met discriminatie en maatschappelijke discussies waarin het gaat over (jouw) afkomst, cultuur of huidskleur. Dat en meer zal te zien en te horen zijn in het muziektheaterproject Moeders & Dochters.

 

Klik hier om naar de moeders en dochters website te gaan >>